Litworowy Staw
logo-karczma-litworowystaw

Menu Karczmy

  • RYDZE Z PATELNI SMAŻONE NA MAŚLE
  • OSCYPEK GRILLOWANY Z SOSEM ŻURAWINOWYM
  • MOSKOLE Z MASŁEM CZOSNKOWYM I BRYNDZĄ
  • TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ
  • CHLEB WIEJSKI ZE SMALCEM I OGÓRKAMI KISZONYMI
  • ŻUR „BIAŁCAŃSKI” Z KIEŁBASĄ I JAJKIEM
  • KWAŚNICA „TATRZAŃSKA” Z WĘDZONYM ŻEBREM
  • ROSÓŁ DROBIOWY Z GOTOWANYM KURCZAKIEM I MAKARONEM
  • BARSZCZ CZYSTY
  • BARSZCZ Z USZKAMI
  • BARSZCZ Z KROKIETEM
  • FLAKI
  • ZUPA SEZONOWA
  • ROSÓŁ Z MAKARONEM

  • FILECIKI DROBIOWE W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z FRYTKAMI I KETCHUPEM

  • PALUSZKI RYBNE Z FRYTKAMI I KETHUPEM

  • HAMBURGER WOŁOWY Z FRYTKAMI

  • NALEŚNIK Z SEREM BITĄ ŚMIETANĄ I SOSEM TRUSKAWKOWYM

  • BURGER JAGNIĘCY Z FRYTKAMI STEKOWYMI
  • GRILLOWANIE SZPADKI Z MIELONEJ JAGNIĘCINY PODANE Z MOSKOLAMI, SAŁATĄ I SOSEM CZOSNKOWYM
  • GICZ JAGNIĘCA PIECZONA W ZIOŁACH PODANA Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI
  • GRILLOWANE KOTLECIKI JAGNIĘCE Z KOSTKĄ Z ZIEMNIAKIEM PIECZONYM I MASEŁKIEM CZOSNKOWYM
  • POLĘDWICA WOŁOWA Z GRILLA „PO GÓRALSKU”Z OSCYPKIEM CHRZANEM I ŻURAWINĄ
  • POLĘDWICA WOŁOWA Z GRILLA Z SOSEM PIEPRZOWYM
  • ANTRYKOT WOŁOWY Z GRILLA Z SOSEM BARBECUE I FRYTKAMI STEKOWYMI
  • PLACEK PO „ZBÓJNICKU” Z GULASZEM WOŁOWYM I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ POSYPANY TARTYM OSCYPKIEM
  • WŁOSKIE GNOCCHI KOPYTKA ZIEMNIACZANE PODANE Z POLĘDWICĄ WOŁOWĄ W SOSIE BOROWIKOWYM I PARMEZANEM
  • SCHABOWY „KRZESANY” PANIEROWANY

  • SCHAB Z GRILLA PO „BACOWSKU” Z PIECZARKAMI,CEBULKĄ, POMIDORAMI PELATTI ZAPIECZONY SEREM

  • ŻEBERKO WIEPRZOWE PIECZONE

  • GOLONKO MARYNOWANE W ZIOŁACH A POTEM DOBRZE PIECZONE

  • KASZANKA SWOJSKA NA KAPUŚCIE Z PIECZONYMI GRULAMI

  • ZAPIEKANKA „HARNASIA” Z ZIEMNIAKAMI, KIEŁBASĄ,BOCZKIEM, OGÓRKIEM KISZONYM, POMIDOREM,ORAZ Z CEBULĄ ZAPIECZONE SEREM

  • PÓŁMISEK DLA 2-3 OSÓB 1500 g 99.00 zł(GOLONKO, ŻEBERKO, KASZANKA, BOCZEK Z GRILLA PIEROGI,ZIEMNIAKI PIECZONE, KAPUSTA ZASMAŻANA)

  • FILET Z KURCZAKA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI
  • FILET Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI, CEBULKĄ,ZAPIECZONY OSCYPKIEM
  • KACZKA W NALEŚNIKU Z SAŁATKĄ I PARMEZANEM
  • KACZKA PIECZONA DRYLOWANA PODANA Z PIECZONYM JABŁKIEM I ŻURAWINĄ
  • FILET Z PSTRĄGA SMAŻONY NA MAŚLE PODANY Z SOSEM KREWETKOWYM I RISOTTO GRZYBOWYM
  • PSTRĄG ZAWIJANY W BOCZKU
  • PSTRĄG GRILLOWANY Z MASŁEM KOPERKOWYM
  • NALEŚNIKI W DELIKATNEJ ODSŁONIE SZPINAKOWEJ ZAPIECZONE W SOSIE ŚMIETANOWO-SEROWYM
  • NALEŚNIKI Z SEREM, BITĄ ŚMIETANĄ I MUSEM TRUSKAWKOWYM
  • PLACKI ZIEMNIACZANE Z SOSEM Z GRZYBÓW LEŚNYCH
  • PLACKI ZIEMNIACZANE Z KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
  • Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI, KRASZONE BOCZKIEMZ
  • ZIEMNIAKAMI I BRYNDZA ORAZ KWAŚNĄ ŚMIETANĄ
  • Z MIĘSEM, KRASZONE BOCZKIEM
  • MICHA PIEROGÓW (Z MIĘSEM, BRYNDZĄ I KAPUSTĄ)

Do każdej sałatki podajemy 2 grzanki czosnkowe

  • GRECKA NA ORYGINALNEJ RECEPTURZE Z GRILLOWANYM KURCZAKIEM I WINEGRETEM PAPRYKOWYM
  • Z WĘDZONYM PSTRĄGIEM I WINEGRETEM POMARAŃCZOWYM
  • WIEJSKA Z SZYNKĄ, JAJKIEM, SOSEM CZOSNKOWYM ORAZ GRILLOWANYM BOCZKIEM
  • GRZANKI CZOSNKOWE
  • ZIEMNIAKI GOTOWANE
  • ĆWIARTKI ZIEMNIACZANE
  • ZIEMNIAKI PIECZONE Z SOSEM JOGURTOWO-KOPERKOWYM
  • FRYTKI
  • GNOCCHI (KOPYTKA ZIEMNIACZANE)
  • ZESTAW SURÓWEK
  • MIX SAŁAT Z WINEGRETEM
  • OGÓRKI KISZONE
  • BUKIET WARZYW PODANYCH NA CIEPŁO
  • KAPUSTA ZASMAŻANA Z BOCZKIEM
  • GRZANKI CZOSNKOWE
  • PIECZYWO
  • SOS JOGURTOWO-CZOSNKOWY
  • KETCHUP, MAJONEZ, MUSZTARDA, CHRZAN